Online afspraken leidt tot hogere klanttevredenheid, meer aankopen en operationele voordelen

De consument koopt de ene keer online, de andere keer in de winkel. Hij wordt steeds meer een cross channel koper. Hoewel de rol van internet toeneemt, zal de fysieke winkel niet verdwijnen.

Het is echter wel zaak voor retailbedrijven om niet meer in verkoopkanalen te denken, maar aan te haken bij de steeds grilliger customer journey, de reis van de klant die leidt naar aankoop.

Cruciaal voor de beleving van de klant (customer experience) tijdens die klantreis zijn de touch points ofwel contactmomenten. Die bepalen zijn indruk en zijn gevoel over het betreffende merk. Het bieden van de mogelijkheid om online een afspraak te maken in de winkel is een extra call to action op de website en geeft een uitgelezen kans om een extra contactmoment te creƫren, een heel direct contact zelfs.

Een online afsprakensysteem geeft bovendien operationele voordelen. De mogelijkheid om via internet een afspraak te maken is voor retailbedrijven dus een onmisbare schakel tussen online en offline en een niet weg te denken component binnen een cross channel manier van werken.